Salát z červené řepy s dresinkem
Suroviny
- 120 g Ořechy vlašské
- 60 g Červená řepa
- 125 g Sýr Feta
- 1 kávová lžička Med včelí
- 1 kávová lžička Hořčice Dijonská
- 3 kávová lžička Koření Italia
- 1 ks Brambory sladké (Batáty)
- 1 hrst Rukola
- 0.36 dl Olej rostlinný
- 1.5 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Ocet vinný
- 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 258 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 25 g
- Sodík 101 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 7.1 mg
- Draslík 179.1 mg
- Vláknina 3864.7 mg
- Vitamín A 3864.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čerstvé řepy střední velikosti rozpůlíme a rozložíme v zapékací misce, potřeme 1 lžíci olivového oleje a posypeme polovinou italských bylinek. Překryjeme alobalem a 1 hodinu pečeme v předehřáté troubě na 200°C. Po vytažení z trouby necháme chvíli vychladnout a nakrájíme na kousky.
-
2
Plech s pečícím papírem rovnoměrně pokryjeme rozdrobenou fetou, potřeme zbylým olejem a zasypeme druhou půlkou italských bylinek. Pečeme v troubě 8-10 minut, sýr má být na okrajích zlatohnědý.
-
3
V troubě 3 minuty pražíme vlašské ořechy.
-
4
Na plátky nakrájíme sladkou bramboru a opékáme 1-2 minuty na oleji rozpáleném ve wok pánvi. Dozlatova opečené brambory necháme okapat na papírové utěrce.
-
5
Připravíme dresink smícháním 2 lžic extra panenského olivového oleje, 1 lžíce bílého vinného octa, 1 lžičky dijonské hořčice, 1 lžičky italských bylinek a 1 lžičky medu.
-
6
Omytý a natrhaný salát rukola, bez stonků, upečenou řepu a fetu, opražené vlašské ořechy v misce smícháme zalijeme dresinkem. Podáváme s chipsy ze sladkých brambor.