Vepřová žebírka karamelizovaná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 739 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 140 g
- Sodík 420 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 182.3 mg
- Draslík 694 mg
- Vláknina 5678.3 mg
- Vitamín A 5678.3 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.4 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do velké pánve vložíme mrkev, pórek a bobkový list. Přilijeme 2 l vody, přivedeme k varu a přidáme vepřová žebírka. Dusíme 10 minut, poté žebírka vyndáme z vývaru a necháme okapat.
-
2
Do nádoby na pečení položíme žebírka. Smícháme vinný ocet, med, česnek a směs nalijeme na žebírka. Přidáme vývar, sójovou omáčku, osolíme, opepříme.
-
3
V předehřáté troubě na 240°C pečeme žebírka 45 minut. Žebírka zkaramelizují a získají tmavěhnědou barvu.
-
4
Ihned podáváme.