Kachna v kořeněné omáčce
Suroviny
- 1500 g Kachna mražená
- 100 g Bambusové výhonky
- 150 g Shiitake houby
- 300 ml Vývar drůbeží
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Voda pitná
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Zázvor celý
- 1 kávová lžička Solamyl
- 1 kávová lžička Koření pěti vůní
- 12 ks Vodní kaštany v nálevu
- 0.01 polévková lžíce Olej sezamový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1491 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 134 g
- Sodík 433 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 262 mg
- Vláknina 3287.5 mg
- Vitamín A 3287.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pod vodou opláchneme konzervované vodní kaštany, a poté spaříme ve vroucí osolené vodě 10 minut. Odstavíme je stranou a necháme
-
2
okapat.
-
3
Ve stejné vodě spaříme bambusové výhonky, opláchneme a necháme okapat. Poté je nakrájíme na tenké nudličky.
-
4
Rozpálíme ve woku sezamový olej, přidáme zázvor, vykostěné a nakrájené kachňátko na plátky a smažíme 2 minuty. Poté vyndáme maso a zázvor a dáme stranou.
-
5
Bambusové výhonky, vodní kaštany a čínské houby, které jsme předem namočili na 15 minut do vody smažíme 1 minutu. Přebytečný olej slijeme a maso a zázvor opět přidáme do woku. Přilijeme vývar a promícháme. Posypeme směsí pěti druhů koření a 15 minut povaříme. Osolíme, opepříme, přimícháme solamyl s vodou a vaříme, dokud omáčka nezhoustne.
-
6
Ihned podáváme.