Brambory plněné pomazánkou z lososa

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 48

Suroviny

  • 10 g Křen
  • 200 g Losos uzený
  • 1 ks Cibule
  • 1 hrst Pažitka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 kg Brambory
  • 3 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • 2 polévková lžíce Kaviár
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 23 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 30 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 10.3 mg
  • Draslík 112.7 mg
  • Vláknina 1170.8 mg
  • Vitamín A 1170.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory velmi dobře očistíme a omyjeme, pak je rozpůlíme, ve velké míse smícháme s olejem, osolíme, opepříme. Naskládáme je na plech s pečicím papírem řezem dolů a pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů přibližně 20 minut, dokud nezměknou. Po upečení je necháme zcela vychladnout.

  • 2

    Uzeného lososa nakrájíme na drobné kousky, malou část pak na tenké malé plátky v počtu rozpůlených brambor. Cibuli oloupeme a také jemně nakrájíme. Nastrouháme křen, nasekáme pažitku. Lososa, cibuli, křen, pažitku i kysanou smetanu pak smícháme v míse, podle chuti osolíme, opepříme.

  • 3

    Z vychladlých brambor lžičkou vydlabeme vnitřek a kulatou stranu trochu odkrojíme, aby se "bramborové mističky" nekolébaly. Do každé pak vložíme lžičku lososové směsi.

  • 4

    Vše ještě ozdobíme malým plátkem uzeného lososa, trochou kaviáru a pažitkou. Před podáváním necháme alespoň 2 hodiny chladit.

Komentáře k receptu