Bramborová polévka s květákem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 307 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 8 g
- Sodík 1047 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 51 g
- Cholesterol 4.4 mg
- Draslík 1488.9 mg
- Vláknina 15468.2 mg
- Vitamín A 15468.2 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 110.6 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory očistíme, omyjeme, oškrábeme a nakrájíme na plátky.
-
2
Květák opláchneme, rozebereme na růžičky, ty nejmenší odložíme stranou.
-
3
Šalotky omyjeme, pokrájíme na plátky.
-
4
Olivový olej rozpálíme ve velké hluboké pánvi, vložíme šalotky, krátce je osmahneme. Přidáme růžičky květáku, kousky brambor a kmín, vše následně smažíme dalších 10 minut.
-
5
K osmaženým šalotkám a bramborám přilijeme zeleninový vývar, přivedeme do varu, vaříme na mírném ohni přibližně 40 minut. Podle chuti přisolíme, opepříme. Rozmixujeme mixérem do hladka, přidáme nejmenší růžičky květáku a vaříme ještě 10 minut.
-
6
Polévku podáváme v miskách, na povrch dáme ještě lžičku jogurtu a posypeme kmínem.