Indická pikantní polévka
Suroviny
- 2 kávová lžička Kmín římský
- 3 ks Brambory
- 1 ks Cibule
- 1 hrst Skořice mletá
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Zázvor mletý
- 1 l Vývar drůbeží
- 4 polévková lžíce Jogurt bílý
- 2 polévková lžíce Voda pitná
- 1 polévková lžíce Kurkuma
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 375 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 8 g
- Sodík 852 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 0.8 mg
- Draslík 373 mg
- Vláknina 7057.5 mg
- Vitamín A 7057.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kmín, koriandr, kurkumu a skořici smícháme se 2 lžícemi studené vody, vytvoříme tak kořenicí pastu.
-
2
Omyté a oškrábané brambory i oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky.
-
3
V hluboké velké pánvi nebo hrnci rozpálíme olej, na něm smažíme přibližně 5 minut cibuli se zázvorem. Pak přidáme kousky brambor a smažíme ještě 1 minutu.
-
4
Připravenou kořenicí pastu přidáme k cibuli a bramborám, vše dobře promícháme, smažíme přibližně další minutu, dokud se neuvolní vůně koření.
-
5
Přilijeme vývar, dochutíme solí, pepřem, přivedeme do varu a pod pokličkou vaříme přibližně 30 minut, než brambory změknou.
-
6
Polévku pak propasírujeme přes síto a na pánvi nebo v hrnci zvolna prohřejeme.
-
7
Před podáváním ozdobíme a dochutíme trochou jogurtu, který lehce posypeme pepřem.