Kuře dušené se zázvorem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1250 g Kuře
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Cuketa
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Tuřín
  • 5 plátek Zázvor celý
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 710 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 133 g
  • Sodík 441 mg
  • Bílkoviny 59 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 234.4 mg
  • Draslík 660.3 mg
  • Vláknina 4490 mg
  • Vitamín A 4490 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.2 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Odřízneme z kuřete stehýnka a prsíčka, vykostíme tak, aby maso zůstalo v co nejvíce kusech, odložíme stranou. Zbylé maso a kosti i s páteří vložíme do hrnce, přelijeme vodou. Přivedeme k varu a vaříme, poté vývar přecedíme.

  • 2

    Pokrájeným zázvorem posypeme vnitřní stranu obou kusů masa, osolíme, opepříme, maso srolujeme a protkneme špikovací jehlou.

  • 3

    Scezený vývar nalijeme do hrnce, přidáme 150ml vody, přivedeme k varu, vložíme nakrájenou zeleninu na kostičky - tuřín, mrkev a cuketu, plátky zázvoru, zarolované maso ze stehýnek a kuřecí prsíčka. Necháme 15 minut vařit.

  • 4

    Rolky vyndáme z hrnce, uvolníme jehly a maso nakrájíme na plátky. Naložíme je na talíř, vyjmeme prsíčka z hrnce, nakrájíme též na plátky a umístíme na talíř vedle plátků z rolek.

  • 5

    Přelijeme trochou vývaru a podáváme.

Komentáře k receptu