Kuře dušené se zázvorem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 710 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 133 g
- Sodík 441 mg
- Bílkoviny 59 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 234.4 mg
- Draslík 660.3 mg
- Vláknina 4490 mg
- Vitamín A 4490 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.2 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Odřízneme z kuřete stehýnka a prsíčka, vykostíme tak, aby maso zůstalo v co nejvíce kusech, odložíme stranou. Zbylé maso a kosti i s páteří vložíme do hrnce, přelijeme vodou. Přivedeme k varu a vaříme, poté vývar přecedíme.
-
2
Pokrájeným zázvorem posypeme vnitřní stranu obou kusů masa, osolíme, opepříme, maso srolujeme a protkneme špikovací jehlou.
-
3
Scezený vývar nalijeme do hrnce, přidáme 150ml vody, přivedeme k varu, vložíme nakrájenou zeleninu na kostičky - tuřín, mrkev a cuketu, plátky zázvoru, zarolované maso ze stehýnek a kuřecí prsíčka. Necháme 15 minut vařit.
-
4
Rolky vyndáme z hrnce, uvolníme jehly a maso nakrájíme na plátky. Naložíme je na talíř, vyjmeme prsíčka z hrnce, nakrájíme též na plátky a umístíme na talíř vedle plátků z rolek.
-
5
Přelijeme trochou vývaru a podáváme.