Kuřecí prsíčka s jarní cibulkou
Suroviny
- 175 ml Vývar drůbeží
- 0.5 kávová lžička Cukr třtinový
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Voda pitná
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Česnek
- 1 kávová lžička Solamyl
- 4 ks Kuřecí prsa
- 1 ks Mrkev kořen
- 3 ks Cibulka jarní
- 1 polévková lžíce Omáčka sójová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 309 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 92 g
- Sodík 566 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 128 mg
- Draslík 791.3 mg
- Vláknina 3165.5 mg
- Vitamín A 3165.5 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.5 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme mrkev, nakrájenou na tenké nudličky, s jarní cibulkou a půl lžičkou česneku. Podélně rozřízneme kuřecí prsa, na jedné straně je ponecháme spojená. Rozevřeme kapsu, vnitřní strany potřeme solí a pepřem, do spodní strany vložíme směs zeleniny.
-
2
Prsíčka zavřeme, posypeme solí, pepřem a vložíme do bambusového pařáčku, nasadíme na pánev wok s vroucí vodou a vaříme 15 minut.
-
3
V hrnci přivedeme k varu drůbeží vývar, přimícháme cukr, sójovou omáčku a zbylý česnek. Omáčku necháme několik minut povařit.
-
4
Za stálého míchání přidáme Solamyl s vodou a vaříme, dokud omáčka nezhoustne.
-
5
Plněná kuřecí prsíčka nakrájíme na plátky a polijeme omáčkou.