Z bambusových výhonků polévka
Suroviny
- 100 g Bambusové výhonky
- 150 g Shiitake houby
- 600 ml Vývar drůbeží
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Solamyl
- 1 kávová lžička Voda pitná
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 polévková lžíce Ocet vinný
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- 1 polévková lžíce Pažitka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 222 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 5 g
- Sodík 688 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 61.3 mg
- Draslík 286.2 mg
- Vláknina 3191.3 mg
- Vitamín A 3191.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.7 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve vroucí osolené vodě spaříme bambusové výhonky po 3 minuty, poté je opláchneme, necháme okapat. Houby namočíme do teplé vody na 15 minut, nato je vaříme v osolené vodě 10 minut, opláchneme, necháme okapat.
-
2
Přivedeme k varu drůbeží vývar, přidáme pokrájené bambusové výhonky, ocet, houby, sójovou omáčku, sůl, pepř a necháme 10 minut vařit. Přimícháme kašičku ze Solamylu a vody, uvedeme do varu, rozklepneme vejce, přes síto vlijeme opatrně do polévky.
-
3
Přidáme pažitku a podáváme horké.