Steaky z mečouna a koriandrovým máslem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 499 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 37 g
- Sodík 171 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 112.1 mg
- Draslík 657 mg
- Vláknina 1606 mg
- Vitamín A 1606 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 37.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vytvoříme koriandrové máslo z másla, koriandru a eidamu - vše smícháme, uděláme váleček, dáme ztuhnout.
-
2
Rozpálíme gril, steaky z mečouna potřeme olejem a grilujeme přibližně 3 minuty ze všech stran. Na plátky pokrájenou papriku a okurku zakapeme olejem, opečeme z každé strany přibližně 3 minuty. Steaky se zeleninou dáme na talíře a ozdobíme koriandrovým máslem.