Závitky plněné vepřovým masem
Suroviny
- 300 g Vepřová kýta
- 100 g Sójové výhonky
- 100 g Shiitake houby
- 100 ml Olej slunečnicový
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
- 0.5 kávová lžička Ocet vinný
- 0.25 kávová lžička Chilli omáčka
- 0.12 kávová lžička Olej rostlinný
- 0.5 kávová lžička Solamyl
- 1 ks Vejce slepičí
- 16 ks Rýžový papír
- 1 polévková lžíce Omáčka sójová
- 1 polévková lžíce Voda pitná
- 1 polévková lžíce Omáčka rybí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 472 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 40 g
- Sodík 421 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 114.7 mg
- Draslík 527.4 mg
- Vláknina 2602.6 mg
- Vitamín A 2602.6 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.3 mg
- Vitamín E 10.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V misce smícháme vodu, ocet, rybí omáčku, mletý zázvor a cukr, necháme 30 minut stát. Přidáme chilli omáčku.
-
2
Houby nakrájíme na plátky. Vepřové maso nakrájíme na kousky a smícháme se solamylem.
-
3
0.5 lžičky oleje rozehřejeme ve woku a osmahneme vepřové maso, houby, sójovou omáčku a sójové výhonky 2 minuty. Odstavíme a necháme vychladnout. Osolíme a opepříme.
-
4
Na čistou pracovní desku položíme plátky rýžového papíru, doprostřed každého plátku položíme trochu vychladlé náplně, plátek zarolujeme a růžky potřeme rozšlehaným vejcem.
-
5
100 ml oleje rozehřejeme v pánvi a ze všech stran smažíme závitky dozlatova.
-
6
Poté podáváme s připravenou omáčkou.