Závitky plněné vepřovým masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Vepřová kýta
  • 100 g Sójové výhonky
  • 100 g Shiitake houby
  • 100 ml Olej slunečnicový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
  • 0.5 kávová lžička Ocet vinný
  • 0.25 kávová lžička Chilli omáčka
  • 0.12 kávová lžička Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Solamyl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 16 ks Rýžový papír
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 1 polévková lžíce Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Omáčka rybí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 472 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 421 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 114.7 mg
  • Draslík 527.4 mg
  • Vláknina 2602.6 mg
  • Vitamín A 2602.6 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.3 mg
  • Vitamín E 10.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce smícháme vodu, ocet, rybí omáčku, mletý zázvor a cukr, necháme 30 minut stát. Přidáme chilli omáčku.

  • 2

    Houby nakrájíme na plátky. Vepřové maso nakrájíme na kousky a smícháme se solamylem.

  • 3

    0.5 lžičky oleje rozehřejeme ve woku a osmahneme vepřové maso, houby, sójovou omáčku a sójové výhonky 2 minuty. Odstavíme a necháme vychladnout. Osolíme a opepříme.

  • 4

    Na čistou pracovní desku položíme plátky rýžového papíru, doprostřed každého plátku položíme trochu vychladlé náplně, plátek zarolujeme a růžky potřeme rozšlehaným vejcem.

  • 5

    100 ml oleje rozehřejeme v pánvi a ze všech stran smažíme závitky dozlatova.

  • 6

    Poté podáváme s připravenou omáčkou.

Komentáře k receptu