Polévka ze salátu s vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 400 g Brambory
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 120 g Pórek
  • 400 g Salát hlávkový
  • 100 ml Zakysaná smetana
  • 14 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 1 l Voda pitná
  • 1 l Hovězí vývar základní
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 312 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 725 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 265.3 mg
  • Draslík 643.3 mg
  • Vláknina 7915.2 mg
  • Vitamín A 7915.2 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.9 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, cibuli nakrájíme nadrobno, pórek na tenká kolečka, hlávkový salát opláchneme, necháme okapat a nakrájíme na silnější nudličky. Petrželovou nať nasekáme nadrobno. Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky.

  • 2

    Salát vložíme na minutu do vroucí vody a scedíme. Okapaný salát dusíme na másle 10 minut.

  • 3

    Cibuli s pórkem zpěníme na oleji, zalijeme vývarem, přidáme brambory udušený salát, osolíme a na mírném plameni vaříme zhruba 20 minut. Poté vmícháme smetanu, petrželovou nať, prohřejeme a podáváme s porcí vařených vajec.

Komentáře k receptu