Polévka ze salátu s vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 312 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 20 g
- Sodík 725 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 265.3 mg
- Draslík 643.3 mg
- Vláknina 7915.2 mg
- Vitamín A 7915.2 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.9 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, cibuli nakrájíme nadrobno, pórek na tenká kolečka, hlávkový salát opláchneme, necháme okapat a nakrájíme na silnější nudličky. Petrželovou nať nasekáme nadrobno. Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky.
-
2
Salát vložíme na minutu do vroucí vody a scedíme. Okapaný salát dusíme na másle 10 minut.
-
3
Cibuli s pórkem zpěníme na oleji, zalijeme vývarem, přidáme brambory udušený salát, osolíme a na mírném plameni vaříme zhruba 20 minut. Poté vmícháme smetanu, petrželovou nať, prohřejeme a podáváme s porcí vařených vajec.