Dušená perlička s houbovou oblohou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 611 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 30 g
- Sodík 593 mg
- Bílkoviny 66 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 292.5 mg
- Draslík 1265.3 mg
- Vláknina 780.8 mg
- Vitamín A 780.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.8 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Perličku důkladně omyjeme, necháme oschnout a rozdělíme na 4 porce. Houby očistíme, nakrájíme na kostičky, šalotku a česnek oloupeme, nakrájíme nadrobno.
-
2
Na pekáči rozpustíme zhruba 50g másla a jednotlivé porce perličky důkladně osmahneme z obou stran. Posypeme nasekanou šalotkou, česnekem, přikryjeme poklicí a vše necháme řádně podusit. Zalijeme červeným vínem a asi 5 minut povaříme.
-
3
Omáčku ochutíme bobkovým listem, šalvějí, solí a pepřem. Pekáč zakryjeme pokličkou, necháme 30 minut podusit.
-
4
Zatímco se nám omáčka dusí, v pánvi rozpustíme zbytek másla a houby za stálého míchání necháme 10 minut dusit, dokud houby nepustí veškerou vodu.
-
5
Houbami zasypeme perličku a vše ještě podusíme. Omáčku ještě podle chuti osolíme a opepříme. Ihned podáváme.