Hovězí sekaná se na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 296 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 13 g
- Sodík 716 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 201 mg
- Draslík 618.1 mg
- Vláknina 4148.5 mg
- Vitamín A 4148.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.4 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sekanou umístíme do mísy. Česnek i cibuli zbavíme slupek, na jemno pokrájíme a polovinou posypeme maso. Dohromady smícháme žloutky s hořčicí a zalijeme směsí maso. Pečlivě zamícháme, osolíme, opepříme, přidáme špetku koriandru.
-
2
Poté uhněteme čtyři malé koule a dáme je na hodinu stranou. Sušené stročky mezitím ponoříme do teplé vody. Následně je omyjeme, necháme oschnout a rozkrájíme na menší kousky.
-
3
V pánvi necháme roztát máslo, na něm podusíme zbytek cibule i česneku. Na pánev přidáme stročky, zalijeme vývarem a portským vínem, směs necháme vařit cca 10 minut na mírném ohni. Dle chuti osolíme, opepříme.
-
4
Na jiné pánvi rozehřejeme olej a masové koule na něm smažíme dokud nezhnědnou, přibližně 7 minut. Položíme je na talíře, zalijeme houbami a ihned podáváme.