Hovězí carpaccio se sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Hovězí svíčková
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 100 g Rukola
  • 20 ml Olej olivový
  • 5 ml Sůl
  • 5 ml Pepř černý mletý
  • 15 ml Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 207 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 735 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 40 mg
  • Draslík 465.5 mg
  • Vláknina 1992.5 mg
  • Vitamín A 1992.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí maso opláchneme pod tekoucí vodou a necháme oschnout. Následně jej pečlivě zabalíme a necháme 45 minut v mrazáku.

  • 2

    Po vyjmutí z mrazáku nakrájíme maso na co nejtenčí plátky. Tác si potřeme trochou oleje a vyskládáme na něj plátky masa. Smícháme dohromady citronovou šťávu, zbytek oleje, špetku soli a pepře.

  • 3

    Touto zálivkou zalijeme maso, nastrouháme na něj parmezán. Žampiony důkladně očistíme a nasekáme na malé kostičky.

  • 4

    Zeleninu společně se salátem pečlivě očistíme, opláchneme pod tekoucí vodou a necháme oschnout. Maso pokryjeme zeleninou, rukolou, houbami a zalijeme zbykem zálivky. Necháme chvilku odležet a podáváme.

Komentáře k receptu