Hovězí carpaccio se sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 207 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 8 g
- Sodík 735 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 40 mg
- Draslík 465.5 mg
- Vláknina 1992.5 mg
- Vitamín A 1992.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí maso opláchneme pod tekoucí vodou a necháme oschnout. Následně jej pečlivě zabalíme a necháme 45 minut v mrazáku.
-
2
Po vyjmutí z mrazáku nakrájíme maso na co nejtenčí plátky. Tác si potřeme trochou oleje a vyskládáme na něj plátky masa. Smícháme dohromady citronovou šťávu, zbytek oleje, špetku soli a pepře.
-
3
Touto zálivkou zalijeme maso, nastrouháme na něj parmezán. Žampiony důkladně očistíme a nasekáme na malé kostičky.
-
4
Zeleninu společně se salátem pečlivě očistíme, opláchneme pod tekoucí vodou a necháme oschnout. Maso pokryjeme zeleninou, rukolou, houbami a zalijeme zbykem zálivky. Necháme chvilku odležet a podáváme.