Kandovaná kůra
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 508 kcal
- Sacharidy 131 g
- Tuky 0 g
- Sodík 10 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 131 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 267 mg
- Vláknina 26500 mg
- Vitamín A 26500 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 170 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nakrájíme na čtverečky pomerančovou kůru a 3 dny máčíme ve studené vodě, každý den vodu měníme.
-
2
Po 3 dnech přecedíme kůru a vaříme asi hodinu v cukrovém roztoku na mírném ohni.
-
3
Další hodinu necháme zchladnout a 24 hodin necháme proslazovat v roztoku.
-
4
Poté uvaříme na hustý sirup.
-
5
Rozložíme kůru, necháme zaschnout a obalujeme v krystalovém cukru.