Kandovaná kůra

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Cukr krupice
  • 0.5 l Voda pitná
  • 0.5 kg Pomerančová kůra
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 508 kcal
  • Sacharidy 131 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 10 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 131 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 267 mg
  • Vláknina 26500 mg
  • Vitamín A 26500 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 170 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nakrájíme na čtverečky pomerančovou kůru a 3 dny máčíme ve studené vodě, každý den vodu měníme.

  • 2

    Po 3 dnech přecedíme kůru a vaříme asi hodinu v cukrovém roztoku na mírném ohni.

  • 3

    Další hodinu necháme zchladnout a 24 hodin necháme proslazovat v roztoku.

  • 4

    Poté uvaříme na hustý sirup.

  • 5

    Rozložíme kůru, necháme zaschnout a obalujeme v krystalovém cukru.

Komentáře k receptu