Lilkové pyré

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 ks Lilek
  • 6 ks Rajčata
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 3 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 5 polévková lžíce Olivy černé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 86 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 119 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 404.7 mg
  • Vláknina 8426.8 mg
  • Vitamín A 8426.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.7 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme, oloupeme a na kousky nakrájíme lilky, které ve větším množství osolené vody vaříme. Poté slijeme a necháme okapat.

  • 2

    Ve vroucí vodě spaříme rajčata, oloupeme a nakrájíme na kousky. Na rozpáleném oleji osmahneme rajčata a necháme vydusit přebytečnou vodu, přidáme prolisovaný česnek, mletou papriku a okapané lilky.

  • 3

    Osolíme, opepříme, prohřejeme a nakonec přidáme černé olivy. Posypeme petrželkou a podáváme.

Komentáře k receptu