Hovězí v pršutu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 566 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 26 g
- Sodík 602 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 73.5 mg
- Draslík 1167.8 mg
- Vláknina 20945 mg
- Vitamín A 20945 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.5 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí svíčkovou rozdělíme na 3 kusy. Smícháme olej, tymián, citronovou kůru, sůl a pepř a vzniklou směsí bohatě natřeme maso. Obalíme plátky pršutu a pevně ovážeme nití. Grilujeme za častého otáčení 30 minut, potom přendáme do alobalu, zabalíme a necháme 10 minut dojít. Mezitím si oloupeme brambory, nakrájíme na silné plátky, osušíme, potřeme zbylou olejovou směsí z masa a ogrilujeme na alobalovém tácu dozlatova z obou stran.