Vepřové na fenyklu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 8 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 10 g Fenykl sladký - hlíza
  • 125 g Máslo čerstvé
  • 40 g Estragon
  • 2 g Pepř zelený mletý
  • 40 ml Olej olivový
  • 1 ks Citrony
  • 1 kg Vepřové kotlety
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 779 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 59 g
  • Sodík 921 mg
  • Bílkoviny 55 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 210 mg
  • Draslík 1213.2 mg
  • Vláknina 4264.6 mg
  • Vitamín A 4264.6 mg
  • Vitamín B6 2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 39.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřové kotlety natřeme olejem a posypeme směsí fenyklu, soli, pepře a rozmarýnu. Vložíme do mělké mísy, zakryjeme a necháme 2 hodiny marinovat.

  • 2

    Mezitím uhněteme rozměklé máslo s nasekaným estragonem, solí a pepřem. Na pergamenu utvoříme váleček, zabalíme a dáme do lednice ztuhnout.

  • 3

    Marinované kotlety ogrilujeme 5 minut z obou stran, až jsou propečené. Poklademe plátky estragonového másla a ozdobíme kolečkem citronu.

Komentáře k receptu