Vepřové na fenyklu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 779 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 59 g
- Sodík 921 mg
- Bílkoviny 55 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 210 mg
- Draslík 1213.2 mg
- Vláknina 4264.6 mg
- Vitamín A 4264.6 mg
- Vitamín B6 2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 39.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřové kotlety natřeme olejem a posypeme směsí fenyklu, soli, pepře a rozmarýnu. Vložíme do mělké mísy, zakryjeme a necháme 2 hodiny marinovat.
-
2
Mezitím uhněteme rozměklé máslo s nasekaným estragonem, solí a pepřem. Na pergamenu utvoříme váleček, zabalíme a dáme do lednice ztuhnout.
-
3
Marinované kotlety ogrilujeme 5 minut z obou stran, až jsou propečené. Poklademe plátky estragonového másla a ozdobíme kolečkem citronu.