Lilkový nákyp s rýží a sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 561 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 42 g
- Sodík 286 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 310.3 mg
- Draslík 669.1 mg
- Vláknina 18159.8 mg
- Vitamín A 18159.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.5 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 29.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Propláchnutou rýži uvaříme v osolené vodě do poloměkka, slijeme a necháme okapat.
-
2
Lilky oloupeme, zbavíme semínek a nahrubo nastrouháme. Necháme chvíli stát, potom vymačkáme šťávu.
-
3
V míse rozšleháme vejce, přidáme nastrouhaný sýr, lilky a uvařenou rýži. Osolíme, opepříme a vše dobře promícháme.
-
4
Směs rozprostřeme do pekáčku s rozpuštěným máslem. Pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut a ihned podáváme.
-
5
Vhodnou přílohou je čerstvé bílé pečivo.