Mléčná polévka Tarator se sýrem (studená)

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 10 g Kopr čerstvý
  • 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
  • 1 kávová lžička Olej stolní
  • 5 ks Ořechy vlašské
  • 1 ks Okurka salátová
  • 1 špetka Sůl
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 l Mléko polotučné
  • 1 šálek Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 873 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 80 g
  • Sodík 92 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 46.3 mg
  • Draslík 677.3 mg
  • Vláknina 14526 mg
  • Vitamín A 14526 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.6 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Salátové okurky oloupeme a nakrájíme na kostičky.

  • 2

    V polévkové míse smícháme připravené okurky s mlékem, solí, octem, rozetřeným česnekem a koprem. Přilijeme smetanu pro zjemnění. Vše rozšleháme metlou a dáme asi na 1 hodinu do chladničky.

  • 3

    Před podáváním posypeme polévku sekanými ořechy a pokapeme olejem.

Komentáře k receptu