Zapečená rajčata plněná masovou nádivkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 200 g Kuřecí prsa
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 120 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 120 g Žampiony čerstvé
  • 50 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 10 ks Rajčata
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 558 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 215 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 326.1 mg
  • Draslík 719.1 mg
  • Vláknina 5183.6 mg
  • Vitamín A 5183.6 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.2 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 32.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata omyjeme, odřízneme vršky, vnitřky vydlabeme. Žampiony očistíme, rozpůlíme, pokrájíme na nudličky, kuřecí prsa omyjeme, rozkrájíme na tenčí nudličky, cibuli nakrájíme nadrobno, pažitku nasekáme najemno, sýr nahrubo nastrouháme.

  • 2

    Na oleji zpěníme cibuli, vmícháme maso a chvíli smažíme. Poté přidáme žampiony a dusíme, až se tekutina vydusí. Vychladlou směs umeleme na masovém strojku, na nepřilnavé pánvi ji smícháme s rozšlehanými vejci, za stálého míchání necháme lehce srazit. Směs osolíme, opepříme a naplníme jí vydlabaná rajčata.

  • 3

    Ohnivzdornou mísu vymažeme máslem, poskládáme do ní rajčata a v předehřáté troubě zapečeme. Před koncem pečení rajčata posypeme strouhaným sýrem, který necháme rozpustit.

Komentáře k receptu