Zapečená rajčata plněná masovou nádivkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 558 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 47 g
- Sodík 215 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 326.1 mg
- Draslík 719.1 mg
- Vláknina 5183.6 mg
- Vitamín A 5183.6 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.2 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 32.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčata omyjeme, odřízneme vršky, vnitřky vydlabeme. Žampiony očistíme, rozpůlíme, pokrájíme na nudličky, kuřecí prsa omyjeme, rozkrájíme na tenčí nudličky, cibuli nakrájíme nadrobno, pažitku nasekáme najemno, sýr nahrubo nastrouháme.
-
2
Na oleji zpěníme cibuli, vmícháme maso a chvíli smažíme. Poté přidáme žampiony a dusíme, až se tekutina vydusí. Vychladlou směs umeleme na masovém strojku, na nepřilnavé pánvi ji smícháme s rozšlehanými vejci, za stálého míchání necháme lehce srazit. Směs osolíme, opepříme a naplníme jí vydlabaná rajčata.
-
3
Ohnivzdornou mísu vymažeme máslem, poskládáme do ní rajčata a v předehřáté troubě zapečeme. Před koncem pečení rajčata posypeme strouhaným sýrem, který necháme rozpustit.