Salát s hovězím masem po thajsku
Suroviny
- 400 g Hovězí svíčková
- 500 g Fazolové klíčky
- 250 g Výhonky Alfalfa - vojtěškové klíčky
- 60 g Máta
- 60 g Koriandr čerstvý
- 1 kávová lžička Omáčka sójová
- 2 kávová lžička Koření Orientální
- 1 kávová lžička Olej sezamový
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Chilli paprička
- 6 ks Cibulka jarní
- 1 ks Okurka salátová
- 1 polévková lžíce Chilli omáčka
- 1 polévková lžíce Omáčka rybí
- 0.02 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
- 2 polévková lžíce Limetková šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 256 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 88 g
- Sodík 212 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 42 mg
- Draslík 1109.6 mg
- Vláknina 15022.7 mg
- Vitamín A 15022.7 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 42.8 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí svíčkovou posypeme thajským kořením a na rozpáleném arašídovém oleji restujeme z každé strany 3 minuty, vyndáme z pánve a odložíme.
-
2
Připravíme asijský dresink z thajské rybí omáčky (nam pla), limetkové šťávy, sladké chilli omáčky, sezamového oleje a sójové omáčky, suroviny promícháme.
-
3
Orestované maso nakrájíme na tenké plátky, dáme do mísy a přidáme rozpůlenou a na plátky nakrájenou okurku (bez semen), nastrouhanou mrkev, kolečka jarní cibulky, najemno nakrájenou a očištěnou chilli papričku, omyté fazolové klíčky, omytou vojtěšku (nebo-li výhonky alfalfa), jemně nasekanou čerstvou mátu a čerstvý koriandr. Nalijeme připravený dresink a dobře promícháme.