Krevety restované na zázvoru s hrachovými lusky a mangem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 125 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 5 g
- Sodík 42 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 52.5 mg
- Draslík 220 mg
- Vláknina 5033 mg
- Vitamín A 5033 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 45.7 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Krevety oloupeme, propláchneme vodou a necháme okapat, ve woku rozpálíme olej, přidáme na jemno nastrouhaný zázvor a krevety, cca 2 minuty restujeme. Krevety musí začít růžovět.
-
2
Přisypeme očištěné hrachové lusky a na kolečka nakrájené jarní cibulky, smažíme do změknutí.
-
3
Na závěr přidáme oloupané, na tenké plátky pokrájené mango, dochutíme sójovou omáčkou, cca 1 minutu prohřejeme. Rozdělíme na talíře a ihned podáváme.