Krevety restované na zázvoru s hrachovými lusky a mangem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Krevety tygří - loupané
  • 200 g Hrachové lusky
  • 1 ks Mango
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 1.5 polévková lžíce Zázvor celý
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 125 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 42 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 52.5 mg
  • Draslík 220 mg
  • Vláknina 5033 mg
  • Vitamín A 5033 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 45.7 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krevety oloupeme, propláchneme vodou a necháme okapat, ve woku rozpálíme olej, přidáme na jemno nastrouhaný zázvor a krevety, cca 2 minuty restujeme. Krevety musí začít růžovět.

  • 2

    Přisypeme očištěné hrachové lusky a na kolečka nakrájené jarní cibulky, smažíme do změknutí.

  • 3

    Na závěr přidáme oloupané, na tenké plátky pokrájené mango, dochutíme sójovou omáčkou, cca 1 minutu prohřejeme. Rozdělíme na talíře a ihned podáváme.

Komentáře k receptu