Pálivé kuřecí řízky s broskvemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 308 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 6 g
- Sodík 592 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 112 mg
- Draslík 1117.5 mg
- Vláknina 7102.7 mg
- Vitamín A 7102.7 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.6 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupeme a najemno nastrouháme zázvor, vložíme do misky, zalijeme jablečným octem a zamícháme. Kuřecí prsní řízky zlehka naklepeme, nakrájíme na 3-4 proužky, vložíme do marinády, promícháme, mísu přiklopíme a necháme nejméně 2 hodiny marinovat.
-
2
Broskve vložíme na 2 minuty do vřelé vody, oloupeme je, rozpůlíme, vyjmeme pecky a nakrájíme na dílky.
-
3
Kuře vyjmeme, marinádu scedíme a dáme ji stranou. Ve velké pánvi rozehřejeme olej, vložíme marinované plátky kuřete a restujeme 5-7 minut. Vyjmeme je z pánve, odložíme na horký talíř a udržujeme je v teple.
-
4
Do pánve nalijeme marinádu a víno, osolíme a opepříme. Směs přivedeme k varu, přidáme broskve a bez míchání je necháme na mírném ohni prohřát. Nakonec posypeme lístky máty nasekané nadrobno. Když se lístky scvrknou a změní barvu, pánev odstavíme.
-
5
Kousky kuřete rozložíme na talíř, na ně položíme kousky broskví, zalijeme omáčkou a ozdobíme větvičkami čerstvé máty.
-
6
Podáváme s pečivem na zeleném salátu, nebo se sezonní zeleninou.