Omáčka caccietore s kuřetem
Suroviny
- 225 g Žampiony čerstvé
- 450 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 150 ml Víno červené
- 150 ml Vývar drůbeží
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 2 kávová lžička Bazalka
- 2 kávová lžička Oregano čerstvé
- 2 ks Cibule
- 1 ks Bobkový list
- 1 ks Kuře
- 3 stroužek Česnek
- 0.03 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Ocet vinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 705 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 44 g
- Sodík 518 mg
- Bílkoviny 55 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 212.5 mg
- Draslík 901.2 mg
- Vláknina 3643 mg
- Vitamín A 3643 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.6 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky, česnek utřeme se solí, žampiony nakrájíme na čtvrtky, oregano, petrželovou nať a bazalku nasekáme najemno.
-
2
Kuře rozdělíme na porce a položíme kůží dolů do velké pánve s rozpáleným olejem. Porce opékáme po jedné straně 3-4 minuty, otočíme je a stejnou dobu restujeme i z druhé strany. Vyjmeme je a místo nich do pánve vložíme do pánve cibuli a česnek, restujeme 2-3 minuty, přidáme žampiony a za stálého míchání opékáme další 1 minutu. Přilijeme víno a vinný ocet a vaříme, dokud se obsah pánve nevyvaří na polovinu původního množství.
-
3
Přidáme připravené zelené koření, bobkový list a rajčata. Dobře promícháme, aby se rajčata rozpadla na kousky, Opepříme, přisladíme, přilijeme vývar a vložíme porce kuřete. Přikryjeme pokličkou a necháme 1 hodinu dusit.
-
4
Podáváme s rýží nebo těstovinami a zeleninovým salátem.