Grilované jehněčí s mátovým máslem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Jehněčí maso
  • 130 g Máslo čerstvé
  • 9 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 50 g Máta
  • 30 ml Olej olivový
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 720 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 59 g
  • Sodík 877 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 199 mg
  • Draslík 103.3 mg
  • Vláknina 809.5 mg
  • Vitamín A 809.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1936.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jehněčí kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, vložíme do keramické nádoby a zalijeme marinádou z oleje, citronové šťávy, soli, pepře a prolisovaného česneku. Zakryté necháme 1 hodinu uležet. Zatím utřeme rozměklé máslo s najemno nasekanou mátou a solí, na pergamenu vytvoříme váleček, zabalíme a necháme v lednici ztuhnout.

  • 2

    Jehněčí plátky ogrilujeme dozlatova z obou stran a podáváme s plátkem odkrojeného mátového másla, které se pozvolna na horkém steaku rozpustí.

Komentáře k receptu