Grilované jehněčí s mátovým máslem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 720 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 59 g
- Sodík 877 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 199 mg
- Draslík 103.3 mg
- Vláknina 809.5 mg
- Vitamín A 809.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1936.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jehněčí kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, vložíme do keramické nádoby a zalijeme marinádou z oleje, citronové šťávy, soli, pepře a prolisovaného česneku. Zakryté necháme 1 hodinu uležet. Zatím utřeme rozměklé máslo s najemno nasekanou mátou a solí, na pergamenu vytvoříme váleček, zabalíme a necháme v lednici ztuhnout.
-
2
Jehněčí plátky ogrilujeme dozlatova z obou stran a podáváme s plátkem odkrojeného mátového másla, které se pozvolna na horkém steaku rozpustí.