Kuřecí stehna na vínu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 150 g Rajčata
  • 125 ml Víno bílé
  • 30 ml Zakysaná smetana
  • 125 ml Vývar zeleninový
  • 4 ks Kuřecí stehna
  • 3 ks Cibule
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 576 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 207 g
  • Sodík 375 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 182.5 mg
  • Draslík 676.1 mg
  • Vláknina 8847.3 mg
  • Vitamín A 8847.3 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.9 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí stehna zbavíme kůže a potřeme solí a pepřem. Nadrobno si nakrájíme cibuli a mrkev. Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme mrkev a kuřecí stehna, opečeme dozlatova.

  • 2

    Poté přidáme na pánev cibuli, nadrobno nakrájená rajčata a tymián. Zalijeme vývarem, vínem a vaříme cca 25 minut, dokud se nám vývar nevypaří. Poté vmícháme zakysanou smetanu, povaříme ještě cca 5 minut a podáváme.

Komentáře k receptu