Rýže nasladko s citronovým krémem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 305 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 21 g
- Sodík 10 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 59.9 mg
- Draslík 26.3 mg
- Vláknina 1184.5 mg
- Vitamín A 1184.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.7 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 535 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dobře propláchnutou rýži, plnotučné mléko, 15 g moučkového cukru a 2 proužky citronové kůry, odloupnuté škrabkou na brambory, přivedeme k varu. Snížíme plamen a vaříme nepřikryté 30 minut na ztlumeném plameni, aby nepřeteklo mléko a občas promícháme, aby se nepřipálila rýže. Pak vytáhneme proužky citronové kůry a zhoustlou rýži necháme 1 hodinu chladnout, občas promícháme. Vmícháme ušlehanou šlehačku.
-
2
Na dno zapékací misky (23x15 cm) rozetřeme citronový krém, na něj na vršíme vychladlou rýžovou hmotu. Ušleháme sušený vaječný bílek s vodou na tuhý sníh, všleháme zbytek cukru, sníh zhoustne a bude se lesknout. Pak jej rozetřeme na rýžovou hmotu.
-
3
Dáme do horní části trouby zahřáté na teplotu 200°C a pečeme 10 minut a před servírováním ještě 10 minut necháme chladnout.