Kalamáry grilované

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 70 g Citrony
  • 600 g Kalamáry
  • 10 g Sůl mořská
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 142 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 1049 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 349.5 mg
  • Draslík 394.4 mg
  • Vláknina 1645 mg
  • Vitamín A 1645 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.5 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kalamáry důkladně omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme a vložíme do misky, vymačkáme na ně šťávu z celého citronu a osolíme hrubozrnnou solí.

  • 2

    Chobotničky poklademe na mírně rozehřátý gril a dbáme, aby nepřišly do styku s přímým ohněm. Grilujeme velmi zvolna asi 5 minut, často otáčíme. Kdybychom grilovali příliš zprudka, kalamáry by ztuhly.

  • 3

    Ugrilované chobotničky upravíme na servírovací talíř a ještě teplé podáváme.

Komentáře k receptu