Kalamáry grilované
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 142 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 2 g
- Sodík 1049 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 349.5 mg
- Draslík 394.4 mg
- Vláknina 1645 mg
- Vitamín A 1645 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.5 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kalamáry důkladně omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme a vložíme do misky, vymačkáme na ně šťávu z celého citronu a osolíme hrubozrnnou solí.
-
2
Chobotničky poklademe na mírně rozehřátý gril a dbáme, aby nepřišly do styku s přímým ohněm. Grilujeme velmi zvolna asi 5 minut, často otáčíme. Kdybychom grilovali příliš zprudka, kalamáry by ztuhly.
-
3
Ugrilované chobotničky upravíme na servírovací talíř a ještě teplé podáváme.