Červené zelí s kuřecími řízky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Kuřecí prsa
  • 50 g Ořechy vlašské
  • 25 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Zelí hlávkové červené
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný červený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 269 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 315 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 55.5 mg
  • Draslík 646 mg
  • Vláknina 7037.3 mg
  • Vitamín A 7037.3 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 73.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Červené zelí rozkrájíme na čtvrtky, odstraníme vrchní listy a košťál. Potom je nakrouháme nebo nakrájíme na nudličky.

  • 2

    V kastrolu svaříme vodu s bílým octem, přidáme nakrouhané zelí a vaříme 1 minutu. Vodu slijeme a k zelí přidáme med, citronovou šťávu, červený vinný ocet, osolíme, opepříme, důkladně promícháme a odstavíme z ohně.

  • 3

    Kuřecí řízky naklepeme a vložíme do pánve s rozehřátým máslem. Restujeme dozlatova asi 15-20 minut. Osolíme, opepříme a nakrájíme na tenké plátky. Na talíři obložíme červeným zelím a ozdobíme nadrobno nasekanými vlašskými ořechy (5 ks). Podáváme s vařenými nebo opečenými bramborami a dušenou mrkví.

Komentáře k receptu