Červené zelí s kuřecími řízky
Suroviny
- 300 g Kuřecí prsa
- 50 g Ořechy vlašské
- 25 g Máslo čerstvé
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Zelí hlávkové červené
- 2 polévková lžíce Ocet vinný
- 1 polévková lžíce Med včelí
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Ocet vinný červený
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 269 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 15 g
- Sodík 315 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 55.5 mg
- Draslík 646 mg
- Vláknina 7037.3 mg
- Vitamín A 7037.3 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 73.8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Červené zelí rozkrájíme na čtvrtky, odstraníme vrchní listy a košťál. Potom je nakrouháme nebo nakrájíme na nudličky.
-
2
V kastrolu svaříme vodu s bílým octem, přidáme nakrouhané zelí a vaříme 1 minutu. Vodu slijeme a k zelí přidáme med, citronovou šťávu, červený vinný ocet, osolíme, opepříme, důkladně promícháme a odstavíme z ohně.
-
3
Kuřecí řízky naklepeme a vložíme do pánve s rozehřátým máslem. Restujeme dozlatova asi 15-20 minut. Osolíme, opepříme a nakrájíme na tenké plátky. Na talíři obložíme červeným zelím a ozdobíme nadrobno nasekanými vlašskými ořechy (5 ks). Podáváme s vařenými nebo opečenými bramborami a dušenou mrkví.