Turecký pilaf s kuřecím masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1264 kcal
- Sacharidy 59 g
- Tuky 76 g
- Sodík 500 mg
- Bílkoviny 84 g
- Uhlovodany 55 g
- Cholesterol 335.3 mg
- Draslík 1170.1 mg
- Vláknina 9794.3 mg
- Vitamín A 9794.3 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.2 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuře o váze přibližně 1,5 kg zbavíme kůže a vykostíme. Kosti a kůži spolu se zeleninou dáme do hrnce, zalijeme přibližně 1 l vody, pomalu přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme asi 1 a 1/2 hodiny. Přecedíme a vývar uschováme k dalšímu použití. Kosti se zeleninou už nebudeme potřebovat.
-
2
Oloupeme a nadrobno nakrájíme cibuli, červenou papriku zbavenou semen nakrájíme na kostičky, zázvor oloupeme a nasekáme najemno.
-
3
Přibližně do 2/3 vývaru dáme vařit rýži. Osolíme, přikryjeme pokličkou, přivedeme k varu a vaříme asi 12 minut.
-
4
Kuřecí maso nakrájíme na kousky, vložíme do pánve s rozpuštěným máslem a za stálého míchání zprudka opečeme dozlatova. Přidáme papriku a cibuli a restujeme tak dlouho, dokud cibule nezesklovatí. Osolíme, opepříme, přidáme cayenský pepř, zázvor a zalijeme zbylým vývarem. Přikryjeme pokličkou, přivedeme k varu a za občasného zamíchání dusíme na mírném ohni asi 10 minut, dokud zázvor dostatečně nezměkne. Potom přidáme rozinky, vmícháme rýži a ihned podáváme se zeleninovým salátem.