Grilovaný pstruh s citronovou šťávou

Hodnocení 2x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Pstruh
  • 65 ml Citronová šťáva
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 429 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 229 mg
  • Bílkoviny 52 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 151 mg
  • Draslík 939.1 mg
  • Vláknina 346.9 mg
  • Vitamín A 346.9 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.8 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z každého pstruha odstraníme hlavu, rozřízneme břišní dutinu a rozevřeme. Špičkou nože uvolníme kosti a odstraníme je, páteřní kost vytáhneme směrem od hlavy.

  • 2

    Ryby rozložíme kůží dolů na olejem vymazaný plech tak, aby se navzájem nedotýkaly. Pokapeme citronovou šťávou a rozpuštěným máslem. Ochutíme solí, pepřem a posypeme kmínem.

  • 3

    Položíme pod rozpálený gril a cca 6-8 minut grilujeme dozlatova. Maso se musí začít rozpadat. Poté ihned podáváme.

Komentáře k receptu