Grilovaný pstruh s citronovou šťávou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 429 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 22 g
- Sodík 229 mg
- Bílkoviny 52 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 151 mg
- Draslík 939.1 mg
- Vláknina 346.9 mg
- Vitamín A 346.9 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.8 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z každého pstruha odstraníme hlavu, rozřízneme břišní dutinu a rozevřeme. Špičkou nože uvolníme kosti a odstraníme je, páteřní kost vytáhneme směrem od hlavy.
-
2
Ryby rozložíme kůží dolů na olejem vymazaný plech tak, aby se navzájem nedotýkaly. Pokapeme citronovou šťávou a rozpuštěným máslem. Ochutíme solí, pepřem a posypeme kmínem.
-
3
Položíme pod rozpálený gril a cca 6-8 minut grilujeme dozlatova. Maso se musí začít rozpadat. Poté ihned podáváme.