Jehněčí kotlety levandulové

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Jehněčí kotlety
  • 40 g Šalotka
  • 20 g Levandule - květ
  • 10 g Sůl
  • 4 g Pepř černý mletý
  • 20 ml Balsamico ocet
  • 15 ml Citronová šťáva
  • 30 ml Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 500 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 1090 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 132 mg
  • Draslík 672.4 mg
  • Vláknina 560 mg
  • Vitamín A 560 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do misky nalijeme olej, ocet, citronovou šťávu, přidáme nadrobno nakrájenou šalotku, z levandule otrháme kvítky, lístky odložíme na později. Kvítky přimícháme do marinády, osolíme a opepříme.

  • 2

    Kotlety omyjeme, osušíme, polijeme marinádou, důkladně ji rozetřeme a necháme maso chvíli uležet.

  • 3

    Grilujeme z každé strany přibližně 2 minuty, poté maso přesuneme na okraj grilu. Nyní do žhavých uhlíků nasypeme pár lístků levandule a uhlíky pokapeme trochou vody, aby se vytvořil levandulový kouř. Kotlety natáhnou vůni levandulového kouře a budou krásně vonět.

Komentáře k receptu