Jehněčí kotlety levandulové
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 500 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 36 g
- Sodík 1090 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 132 mg
- Draslík 672.4 mg
- Vláknina 560 mg
- Vitamín A 560 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do misky nalijeme olej, ocet, citronovou šťávu, přidáme nadrobno nakrájenou šalotku, z levandule otrháme kvítky, lístky odložíme na později. Kvítky přimícháme do marinády, osolíme a opepříme.
-
2
Kotlety omyjeme, osušíme, polijeme marinádou, důkladně ji rozetřeme a necháme maso chvíli uležet.
-
3
Grilujeme z každé strany přibližně 2 minuty, poté maso přesuneme na okraj grilu. Nyní do žhavých uhlíků nasypeme pár lístků levandule a uhlíky pokapeme trochou vody, aby se vytvořil levandulový kouř. Kotlety natáhnou vůni levandulového kouře a budou krásně vonět.