Zálivka s ančovičkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 140 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 12 g
- Sodík 884 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 19.1 mg
- Draslík 159.6 mg
- Vláknina 2389.8 mg
- Vitamín A 2389.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.3 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z citronu nastrouháme kůru a vylisujeme šťávu.
-
2
Kůru i šťávu smícháme s hořčicí a nasekanými ančovičkami. Poté všleháme postupně olej, ochutíme solí a pepřem.
-
3
Zálivka je vhodná zejména k listovému salátu nebo čekance.