Zazvorové máslo
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 331 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 36 g
- Sodík 66 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 50 mg
- Draslík 61.3 mg
- Vláknina 1038.5 mg
- Vitamín A 1038.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.3 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 46.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Česnek oloupeme, prolisujeme a dáme do misky, přidáme zázvor, přilijeme olej, sůl, pepř a šlehačem nebo vařečkou rozšleháme. Máslo nakrájíme na kostky, přidáme do misky, vyšleháme spolu s česnekem, přimícháme na malé kostky nakrájenou kapii, drobně nasekanou petrželovou nať, vyšleháme, podle chuti ještě můžeme přidat sůl, pepř.
-
2
Připravené máslo zabalíme do potravinářské fólie a odložíme do ledničky na 24 hodin ztuhnout.