Králík na rozmarýnu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 15 g Rozmarýn čerstvý
  • 800 g Králík
  • 30 ml Olej olivový
  • 500 ml Vývar z hovězích kostí
  • 4 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 540 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 1322 mg
  • Bílkoviny 66 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 178.3 mg
  • Draslík 1152.6 mg
  • Vláknina 1665 mg
  • Vitamín A 1665 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hmoždíři podrtíme česnek se solí, nasekaným rozmarýnem a trochou oleje. Králíka očistíme, omyjeme, osušíme a potřeme připravenou marinádou. Zabalíme ho do mikroténového sáčku a necháme až do druhého dne v lednici marinovat. Následující den králíka osmažíme na oleji, zalijeme vývarem a podusíme do měkka. Nakonec vložíme do rozehřáté trouby a dopečeme bez poklice.

Komentáře k receptu