Králík na rozmarýnu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 540 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 28 g
- Sodík 1322 mg
- Bílkoviny 66 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 178.3 mg
- Draslík 1152.6 mg
- Vláknina 1665 mg
- Vitamín A 1665 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hmoždíři podrtíme česnek se solí, nasekaným rozmarýnem a trochou oleje. Králíka očistíme, omyjeme, osušíme a potřeme připravenou marinádou. Zabalíme ho do mikroténového sáčku a necháme až do druhého dne v lednici marinovat. Následující den králíka osmažíme na oleji, zalijeme vývarem a podusíme do měkka. Nakonec vložíme do rozehřáté trouby a dopečeme bez poklice.