Česneková majonéza s citrónovou šťávou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 3 stroužek Česnek
  • 4 dl Olej slunečnicový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 649 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 71 g
  • Sodík 119 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 163.6 mg
  • Draslík 69.7 mg
  • Vláknina 213.8 mg
  • Vitamín A 213.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.5 mg
  • Vitamín E 27.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce rozklepneme, žloutky dáme do misky, přidáme sůl, pepř a ručním šlehačem nebo mixérem za stálého po kapkách přidávání oleje šleháme do zahoustnutí žloutku. Před dokončením šlehání přimícháme do majonézy citrónovou šťávu. Oloupaný česnek jemně nastrouháme a spolu s nasekanou petrželovou natí vložíme do mixéru, kde krátce rozmixujeme. Je možné majonézu ještě podle vlastní chuti dosolit a dopepřit.

  • 2

    Připravenou majonézu udržujeme v lednici.

Komentáře k receptu