Pražma pečená s okurkou a žampiony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 469 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 27 g
- Sodík 227 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 170 mg
- Draslík 1201.2 mg
- Vláknina 3200.5 mg
- Vitamín A 3200.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.9 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 36.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Okurku a žampiony nakrájíme na tenké plátky. Polovinu rozložíme do máslem vymazané zapékací mísy. Navrch dáme vykuchané ryby, posypeme je solí a pepřem. Pokapeme citronovou šťávou smíchanou s chilli omáčkou, zakryjeme zbytkem zeleniny, zalijeme vínem a poklademe 3 lžícemi nakrájeného másla.
-
2
Zakryté pečeme v troubě předehřáté na 180 °C cca 30 minut do měkka. Poté maso i se zeleninou rozdělíme na talíře a uchováme teplé.
-
3
Šťávu slijeme do kastrůlku, přivedeme k varu a postupně přidáváme zbytek másla. Necháme zredukovat cca na polovinu množství, přelijeme ryby a podáváme.