Pomerančové rizoto
Suroviny
- 55 g Mandle plátky
- 400 g Rýže Arborio
- 450 ml Džus pomerančový
- 150 ml Víno bílé
- 2 ks Pomeranče
- 2 polévková lžíce Cukr třtinový
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 4 polévková lžíce Cukr krupice
- 3 polévková lžíce Citronová kůra
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Pomerančová kůra
- 2 polévková lžíce Limetková šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 485 kcal
- Sacharidy 87 g
- Tuky 10 g
- Sodík 6 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 87 g
- Cholesterol 8 mg
- Draslík 298.6 mg
- Vláknina 6201.7 mg
- Vitamín A 6201.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 67.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Máslo s cukrem a nastrouhanou kůrou dobře promícháme a zahříváme, dokud směs nezačne bublat, přidáme propláchnutou rýži, promícháme a vaříme 2 minuty.
-
2
Přilijeme bílé víno a důkladně promícháme, aby rýže vstřebala tekutinu. Přidáme 150 ml pomerančového džusu, přivedeme k varu a mícháme. Když se tekutina vstřebá, přilijeme trochu džusu a pokračujeme ve vaření tak dlouho, dokud rýže nezměkne.
-
3
Vmícháme dílky pomeranče, citronovou a limetkovou šťávu, třtinový cukr a posypeme mandlovými plátky.