Vanilková zmrzlina domácí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 529 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 40 g
- Sodík 60 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 397 mg
- Draslík 87.5 mg
- Vláknina 1566.7 mg
- Vitamín A 1566.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.8 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smetanu vlijeme do hrnce se silným dnem a zahříváme. Přidáme citronovou kůru, vanilku, vejce a žloutky a zahříváme k bodu varu. Ztlumíme plamen a vaříme 10 minut, až směs zhoustne. Zamícháme do směsi cukr a necháme vychladnout. Propasírujeme.
-
2
Vanilkový lusk rozřízneme, odstraníme semena a zamícháme do zmrzlinové hmoty.
-
3
Nalijeme do plastové nádoby s víčkem a necháme přes noc zamrazit.
-
4
Podáváme zmrzlé.