Marinované jehněčí kotlety s rajčaty a paprikou
Suroviny
- 500 g Rajčata
- 1 ks Paprika zelená
- 6 ks Jehněčí kotlety
- 1 ks Cibule červená
- 2 hrst Petržel - nať
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 3 polévková lžíce Tymián čerstvý
- 3 polévková lžíce Ocet vinný červený
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 407 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 27 g
- Sodík 156 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 99 mg
- Draslík 844.5 mg
- Vláknina 6131.8 mg
- Vitamín A 6131.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 41.1 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme marinádu z nasekaného čerstvého tymiánu (nebo 2 lžic sušeného tymiánu), olivového oleje, červeného vinného octa, soli a černého pepře, které v nekovové misce smícháme. Poté v marinádě obalíme velké jehněčí kotlety zbavené přebytečného tuku, zakryjeme a 1 hodinu necháme v chladničce.
-
2
Rozehřejeme troubu na 220°C.
-
3
Na zeleninovou směs si nejdříve připravíme podlouhá rajčata, která zalijeme vroucí vodou, po 1/2 minutě sloupneme slupku, zbavíme semen a nakrájíme na kousky. Potom přidáme kostičky zelené papriky bez semen, jemně nasekanou červenou cibuli a česnek, okořeníme. Připravenou zeleninovou směsí zasypeme kotlety a pečeme 35-45 minut, záleží na tom, zda má být maso propečené méně nebo více. Po vytažení z trouby zabalíme alobalem a ještě 5 minut necháme stát. Před podáváním zdobíme nasekanou čerstvou petrželkou.