Sněhový nákyp (suflé) s exotickým ovocem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 237 kcal
- Sacharidy 47 g
- Tuky 4 g
- Sodík 57 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 47 g
- Cholesterol 3.9 mg
- Draslík 241.4 mg
- Vláknina 3000 mg
- Vitamín A 3000 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.8 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čtyři keramické formy na bochánky vymažeme tukem, vysypeme 1 lžičkou moučkového cukru a připravíme na plech.
-
2
Dohladka rozmixujeme okapané konzervované broskve, šťávu odložíme. Z granadill vydlabeme dužinu a smícháme ji s 1/2 šálkem rozmixovaných broskví. Zbytek broskví a 60 ml broskvové šťávy smícháme.
-
3
Ze tří bílků ušleháme sníh, nejlépe elektrickým šlehačem, postupně přisypáváme moučkový cukr, dokud sníh neztuhne. Pak lehce vmícháme ovocnou směs, rozdělíme do připravených forem a pečeme 10-12 minut v předehřáté troubě (190°C), dokud sníh na povrchu trochu nezezlátne.
-
4
Hotové suflé pocukrujeme a teplé podáváme se zbylou šťávou z konzervovaných broskví.