Sněhový nákyp (suflé) s exotickým ovocem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 32 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Cukr moučkový
  • 400 g Broskve
  • 1.5 kávová lžička Tuk
  • 2 ks Granadilla
  • 3 ks Vaječný bílek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 237 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 57 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 47 g
  • Cholesterol 3.9 mg
  • Draslík 241.4 mg
  • Vláknina 3000 mg
  • Vitamín A 3000 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.8 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čtyři keramické formy na bochánky vymažeme tukem, vysypeme 1 lžičkou moučkového cukru a připravíme na plech.

  • 2

    Dohladka rozmixujeme okapané konzervované broskve, šťávu odložíme. Z granadill vydlabeme dužinu a smícháme ji s 1/2 šálkem rozmixovaných broskví. Zbytek broskví a 60 ml broskvové šťávy smícháme.

  • 3

    Ze tří bílků ušleháme sníh, nejlépe elektrickým šlehačem, postupně přisypáváme moučkový cukr, dokud sníh neztuhne. Pak lehce vmícháme ovocnou směs, rozdělíme do připravených forem a pečeme 10-12 minut v předehřáté troubě (190°C), dokud sníh na povrchu trochu nezezlátne.

  • 4

    Hotové suflé pocukrujeme a teplé podáváme se zbylou šťávou z konzervovaných broskví.

Komentáře k receptu