Vývar zeleninový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 88 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 58 g
- Sodík 98 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 451 mg
- Vláknina 9612 mg
- Vitamín A 9612 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.3 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a pórek zhruba 5 minut. Přidáme nadrobno nakrájený řapíkatý celer, mrkev, fenykl a rajčata a přikryté dusíme 10 minut. Poté podlijeme vodou, vložíme bobkový list, petrželku, tymián a vaříme na mírném ohni přibližně 20 minut. Poté co je vývar hotový ho přecedíme a můžeme jej hned použít, nebo zmrazit.