Hovězí maso dušené se zeleninou a brambory
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 459 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 31 g
- Sodík 176 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 110 mg
- Draslík 456.7 mg
- Vláknina 7314.8 mg
- Vitamín A 7314.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 41.2 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné maso nakrájíme na malé kostky, morek, mrkev a brambory na tenké plátky. Ostatní zeleninu rozkrájíme na drobno.
-
2
Zapékací mísu vyložíme na dně plátky morku a masa, poslíme, opepříme a následně dáme vrstvu osolených brambor a mrkve, cibule a posypeme sekanou zeleninou. Vrstvy opakujeme ještě jednou.
-
3
Pokrm dusíme v troubě cca 1 1/2 hodiny.
-
4
Podáváme v zapékací míse.
-
5
Jako přílohu podáváme saláty.