Hovězí maso dušené se zeleninou a brambory

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Brambory
  • 120 g Morek
  • 600 g Hovězí roštěnka vys. peč.
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Petržel kořen
  • 0.5 ks Celer bulvový
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 459 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 176 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 110 mg
  • Draslík 456.7 mg
  • Vláknina 7314.8 mg
  • Vitamín A 7314.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 41.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné maso nakrájíme na malé kostky, morek, mrkev a brambory na tenké plátky. Ostatní zeleninu rozkrájíme na drobno.

  • 2

    Zapékací mísu vyložíme na dně plátky morku a masa, poslíme, opepříme a následně dáme vrstvu osolených brambor a mrkve, cibule a posypeme sekanou zeleninou. Vrstvy opakujeme ještě jednou.

  • 3

    Pokrm dusíme v troubě cca 1 1/2 hodiny.

  • 4

    Podáváme v zapékací míse.

  • 5

    Jako přílohu podáváme saláty.

Komentáře k receptu