Přírodní roštěnec (rostbíf)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1166 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 116 g
- Sodík 38760 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 168.4 mg
- Draslík 58.4 mg
- Vláknina 2120 mg
- Vitamín A 2120 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso otřeme vlhkou utěrkou. odblaníme a odstraníme všechen lůj. Následně maso osolíme, opepříme a vložíme do pekáče s horkým olejem. Za častého polévání tukem maso pečeme, nepícháme však do něj. Maso pečeme na každé straně 12 až 15 minut. Poté maso vyjmeme a tuk slijeme.
-
2
Na pekáč dáme rozehřát máslo a na něm maso poté opékáme ještě 15 minut.
-
3
Na závěr maso vyndáme, šťávu zahustíme moukou smíchanou s kouskem másla, zalijeme trochou vývaru a ještě chvíli povaříme.
-
4
Maso krájíme na velmi tenké plátky a šťávu podáváme zvlášť.
-
5
Jako přílohu můžeme podávat dušenou rýži, smažené bramborové hranolky nebo lupínky, tatrskou omáčku, saláty anebo dušenou zeleninu.