Přírodní roštěnec (rostbíf)

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Pepř černý mletý
  • 1 ks Olej stolní
  • 1 kg Hovězí roštěnka vys. peč.
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1166 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 116 g
  • Sodík 38760 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 168.4 mg
  • Draslík 58.4 mg
  • Vláknina 2120 mg
  • Vitamín A 2120 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso otřeme vlhkou utěrkou. odblaníme a odstraníme všechen lůj. Následně maso osolíme, opepříme a vložíme do pekáče s horkým olejem. Za častého polévání tukem maso pečeme, nepícháme však do něj. Maso pečeme na každé straně 12 až 15 minut. Poté maso vyjmeme a tuk slijeme.

  • 2

    Na pekáč dáme rozehřát máslo a na něm maso poté opékáme ještě 15 minut.

  • 3

    Na závěr maso vyndáme, šťávu zahustíme moukou smíchanou s kouskem másla, zalijeme trochou vývaru a ještě chvíli povaříme.

  • 4

    Maso krájíme na velmi tenké plátky a šťávu podáváme zvlášť.

  • 5

    Jako přílohu můžeme podávat dušenou rýži, smažené bramborové hranolky nebo lupínky, tatrskou omáčku, saláty anebo dušenou zeleninu.

Komentáře k receptu