Hlívová polévka s bramborami
Suroviny
- 300 g Brambory
- 300 g Hlíva ústřičná
- 500 g Kuřecí prsa
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Zázvor mletý
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 ks Cibule
- 1 ks Citrony
- 2 ks Chilli paprička zelená
- 3 stroužek Česnek
- 2 l Vývar slepičí
- 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 189 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 4 g
- Sodík 1333 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 53.3 mg
- Draslík 592.9 mg
- Vláknina 5167.2 mg
- Vitamín A 5167.2 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci rozpálíme olej a na něm za stálého míchání dozlatova opečeme oloupanou a na silnější plátky nakrájenou cibuli, pečeme asi 5 minut. Potom přidáme oloupaný na kolečka nakrájený česnek, zamícháme a hned přimícháme na malé kousky nakrájené maso, které opečeme jen 2 minuty, přisypeme nakrájené hlívy, oškrábané a na kostky nakrájené brambory, promícháme, posypeme mletou paprikou, přidáme nasekanou chilli papričku, mletý zázvor, zalijeme vývarem, přiklopíme poklicí a vaříme přibližně 30 minut.
-
2
5 minut před dovařením polévku dochutíme solí, pepřem, pokapeme podle vlastní chutě citrónovou šťávou z 1 ks citrónu, poklici přiklopíme, necháme polévku 5 minut odpočinout a porcujeme na talíře.