Kadeřavý salát s ovčím sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 200 g Salát kadeřavý
  • 1 kávová lžička Balsamico ocet
  • 1 kávová lžička Sirup javorový
  • 2 ks Rajčata
  • 1 ks Okurka salátová
  • 1 ks Hrušky
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 5 polévková lžíce Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný červený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 226 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 74 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 4.6 mg
  • Draslík 489.7 mg
  • Vláknina 5652.8 mg
  • Vitamín A 5652.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Košťálu zbavený salát opláchmene ve studené vodě a natrháme na kousky.

  • 2

    Omytá rajčata rozčtvrtíme, zbavíme semen, dužninu nakrájíme na malé kousky.

  • 3

    Omytou salátovou okurku podélně rozčtvrtíme, rozkrájíme napříč na plátky.

  • 4

    Hrušku omyjeme, rozčtvrtíme a zbavíme jádřince, pak ji podélně pokrájíme na jemné plátky a ihned pokapeme citronovou šťávou.

  • 5

    Ovčí sýr rozdrolíme prsty.

  • 6

    Zálivku připravíme tak, že rozmícháme červenný vinný a balzamicový ocet, javorový sirup, sůl a pepř. Postupně metlou přišleháme olej, přidáme přibližně polovinu rozdroleného ovčího sýra a pažitku.

  • 7

    Natrhaný salát, kostičky rajčat a plátky okurky promícháme se zálivkou. Plátky hrušky rozložíme na talíře, pak přidáme salát a vše posypeme ovčím sýrem.

Komentáře k receptu