Kadeřavý salát s ovčím sýrem
Suroviny
- 100 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 200 g Salát kadeřavý
- 1 kávová lžička Balsamico ocet
- 1 kávová lžička Sirup javorový
- 2 ks Rajčata
- 1 ks Okurka salátová
- 1 ks Hrušky
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 5 polévková lžíce Olej stolní
- 1 polévková lžíce Pažitka
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Ocet vinný červený
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 226 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 17 g
- Sodík 74 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 4.6 mg
- Draslík 489.7 mg
- Vláknina 5652.8 mg
- Vitamín A 5652.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Košťálu zbavený salát opláchmene ve studené vodě a natrháme na kousky.
-
2
Omytá rajčata rozčtvrtíme, zbavíme semen, dužninu nakrájíme na malé kousky.
-
3
Omytou salátovou okurku podélně rozčtvrtíme, rozkrájíme napříč na plátky.
-
4
Hrušku omyjeme, rozčtvrtíme a zbavíme jádřince, pak ji podélně pokrájíme na jemné plátky a ihned pokapeme citronovou šťávou.
-
5
Ovčí sýr rozdrolíme prsty.
-
6
Zálivku připravíme tak, že rozmícháme červenný vinný a balzamicový ocet, javorový sirup, sůl a pepř. Postupně metlou přišleháme olej, přidáme přibližně polovinu rozdroleného ovčího sýra a pažitku.
-
7
Natrhaný salát, kostičky rajčat a plátky okurky promícháme se zálivkou. Plátky hrušky rozložíme na talíře, pak přidáme salát a vše posypeme ovčím sýrem.