Hovězí maso s piniovými oříšky a salátem - Nóbi áni
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 358 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 8 g
- Sodík 127 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 63 mg
- Draslík 583.1 mg
- Vláknina 1576.3 mg
- Vitamín A 1576.3 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.9 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí maso důkladně propláchneme pod tekoucí vodou, odstraníme tuk a šlachy a nakrájíme ho přes vlákno na silnější obdélníčky - asi 5 x 7 cm. Plátky masa lehce naklepeme a necháme marinovat v hruškovém džusu 10 minut.
-
2
Kořenící omáčku připravíme tak, že česnek a cibulku oloupeme a nasekáme nadrobno a smícháme je s cukrem, medem, olejem, sójovou omáčkou, pepřem, solí a zázvorovým sirupem.
-
3
Hlávkový salát důkladně propláchneme pod tekoucí vodou a rozebereme ho na jednotlivé listy a necháme ho okapat na sítu. Piniové oříšky oloupeme a rozdrtíme na jemný prášek.
-
4
Plátky masa obalíme v kořenící omáčce. Na předehřátém grilu kousky masa opečeme z každé strany tak, že maso opékáme 15 cm nad zdrojem tepla, abychom ho nespálili.
-
5
Opečené maso servírujeme na mělčích miskách, posypané rozdrcenými piniovými oříšky a obložené listy hlávkového salátu.