Králík v aspiku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Celer bulvový
  • 120 g Mrkev kořen
  • 100 g Pórek
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 30 g Želatina
  • 1200 g Králík
  • 30 ml Olej olivový
  • 200 ml Víno bílé
  • 6 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 529 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 757 mg
  • Bílkoviny 66 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 172 mg
  • Draslík 743.9 mg
  • Vláknina 3079 mg
  • Vitamín A 3079 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Králíka očistíme, omyjeme, nasekáme na kusy, vložíme do kameninové nádoby, přidáme celý česnek, na kousky pokrájenou mrkev, celer,

  • 2

    pórek, osolíme, opepříme a zalijeme vínem. Necháme marinovat 2 - 3 dny. Poté maso vyndáme a na olivovém oleji osmažíme. Vložíme zeleninu z marinády, přelijeme scezenou marinádou i vodou, osolíme, opepříme a povaříme do měkka. Hotové maso vykostíme a i se zeleninou rozkrájíme na drobno. Dáme do okořeněného vývaru a vmícháme ve vodě namočenou želatinu. Formu vyložíme fólií, nalijeme směs z králka a zeleniny, zabalíme do fólie a dáme do lednice vychladit. Podáváme druhý den.

Komentáře k receptu